Stel: u of een ander veroorzaakt een verkeersongeluk waardoor inzittenden of passagiers ook schade oplopen. Hoe zit dat dan met vergoedingen van eventuele schade en wie is er verantwoordelijk? In de onderstaande blog vindt u de antwoorden.

Het belang van een Schadeverzekering Inzittenden

De Schadeverzekering Inzittenden (SVI) vergoedt na een verkeersongeval letselschade en materiële kosten die in direct verband staan met het ongeval van de bestuurder en inzittenden van een auto. Denk bij de schade aan bijvoorbeeld kosten voor huishoudelijke hulp, medische kosten, inkomensverlies en smartengeld. Passagiers kunnen schade altijd claimen op de WA-verzekering van de bestuurder, of op de WA-verzekering van de tegenpartij. Een SVI is dus niet direct noodzakelijk voor passagiers. De SVI is vooral van belang voor de bestuurder.

Schade uw eigen schuld?

Indien u zelf schuldig bent aan een verkeersongeval kunt u als schuldige partij uw door het ongeval veroorzaakte schade op niemand verhalen. Hetzelfde geldt voor een eenzijdig ongeval. De SVI kan dit voorkomen. De schuldvraag speelt bij de SVI namelijk geen rol bij het claimen uw schade. Alle door u daadwerkelijk geleden schade wordt door de SVI vergoed.

De SVI is een bijdekking die u kunt afsluiten als aanvulling op een autoverzekering. Een SVI is geen dure aangelegenheid. Voor een paar euro per maand heeft u een verzekering voor u en alle andere inzittenden. Wij raden onze cliënten dan ook altijd aan een SVI af te sluiten.

Schade claimen bij de verzekeringsmaatschappij

Wanneer u uw schade claimt bij de verzekeringsmaatschappij van de SVI-verzekering treedt de SVI-verzekeraar op als uw wederpartij. Hierbij gaat u niet veel anders te werk alsof u met een ‘echte’ tegenpartij te maken heeft. Wij adviseren u dan ook altijd de hulp in te schakelen van een letselschade kantoor bij het claimen van uw schade. U wilt natuurlijk zoveel mogelijk van uw schade vergoed zien, terwijl de verzekeraar zo weinig mogelijk wil uitkeren. Bij het claimen van de letselschade kunt u ook uw rechtshulpkosten verhalen. Ons kantoor kan kosteloos namens u de schade claimen bij uw SVI-verzekeraar. U hoeft zich dan niet bezig te houden met de vaak ingewikkelde berekening van uw precieze schade en zo weet u zeker dat u een maximale letselschadevergoeding zult ontvangen.

 

Neem dus contact op en laat ons u helpen.

Contact opnemen