Schadevergoeding scooterongeluk

Een verkeersongeval is een plotselinge gebeurtenis. Het ongeluk heeft vaak lichamelijke en psychische schade of schade aan eigendommen als gevolg . De eerste prioriteit na een ongeval is dat u zo snel mogelijk hulp krijgt. Wij willen u graag helpen en kunnen u van dienst zijn bij het verkrijgen van een schadevergoeding na een scooterongeluk.

Direct mijn schade claimen
Ik wil meer informatie

Als u slachtoffer bent geworden van een scooterongeluk kan het letterlijk en figuurlijk een harde klap zijn. Een ongeluk brengt naast medische klachten vaak ook stress met zich mee. Bovendien kan het opstarten van een juridisch proces als een zware last aanvoelen. U wil dan ook zorgen voor een zo goed mogelijk herstel op alle vlakken. Wij helpen u uit de brand.

Op deze pagina kunt u terecht voor alle informatie omtrent een aanrijding door een scooter. Wat moet u doen bij een scooterongeval? Wordt uw huidige- en toekomstige letselschade volledig terugbetaald bij een verkeersongeval met een scooter? We geven antwoord op uw vragen. Zo weet u exact waar u aan toe bent en wat de mogelijkheden zijn.

Onze hulp en advies is gratis. Alle juridische en bijkomende kosten worden verhaald op de verantwoordelijke tegenpartij. Wij ontzorgen u volledig in dit moeilijke proces, zodat u zich kunt focussen op uw herstel. Laat ons u helpen.

Letselschade na een scooterongeluk

Vaak vinden scooterongevallen plaats waarbij ernstig letsel wordt opgelopen. De schade heeft niet enkel betrekking op vervoersmiddelen, maar ook op lichamelijke en psychische schade. Wanneer iemand anders verantwoordelijk is voor die schade heeft u recht op een schadevergoeding. De schade die u kunt claimen wordt onderverdeeld in twee groepen: materiële schade en immateriële schade. De totale schadevergoeding bij een scooterongeluk is dus een optelsom van de materiële en immateriële letselschade door het ongeval. Materiële schade zijn alle schadeposten die in geld zijn uit te drukken. Denk voor een scooterongeluk bijvoorbeeld aan de schade aan uw scooter, medische kosten (bv. kosten van een fysiotherapeut), ziekenhuisopname, reiskosten, inkomstenverlies en inschakelen van huishoudelijke hulp. Immateriële schade heeft betrekking op de psychologische problemen die u heeft opgelopen vanwege het scooterongeluk. De schade die u lijdt door verdriet, verlies aan levensvreugde en mentale pijn. Voorbeelden zijn verkeerstrauma’s – misschien hebt u angst in het verkeer ontwikkeld en durft u uw scooter na het ongeluk niet meer te gebruiken. Denk ook aan slaapstoornissen en blijvende littekens waar u emotioneel onder lijdt. De schadevergoeding scooterongeluk voor immateriële schade wordt in de volksmond ook wel smartengeld genoemd.

Bereken uw schade

LET OP: u denkt waarschijnlijk niet aan de verschillende soorten schadevergoeding bij een scooterongeluk, zoals bijvoorbeeld de kosten van een fysiotherapeut die u op lange termijn moet blijven bezoeken vanwege lichamelijke klachten. Maar ook de poetshulp die u heeft moeten inschakelen voor de periode dat u dit zelf niet kunt. De kosten kunnen op de lange termijn flink oplopen. Het is daarom ten zeerste aan te raden om na een scooterongeluk contact op te nemen met een letselschade expert. Wij hebben de kennis in huis en helpen u graag verder!

Claimen van uw schadevergoeding scooterongeluk

De eerste vraag die er beantwoord moet worden voordat we uw schadeclaim kunnen vastleggen bij de tegenpartij: wie is er aansprakelijk voor het scooterongeluk? Dit hangt allereerst af van wie van de partijen de verkeersregels heeft overtreden. Degene die het scooterongeluk veroorzaakt, is aansprakelijk voor de letselschadevergoeding van de andere partij. Heeft een autobestuurder u als scooter bijvoorbeeld geen voorrang verleend, terwijl u die wel had? Dan is de tegenpartij aansprakelijk voor het scooterongeluk. Het kan ook zo zijn dat beide partijen schuld hadden. Als de tegenpartij maar gedeeltelijk aansprakelijk is voor het scooterongeluk (bijvoorbeeld voor 50% of 75%), dan wordt maar een deel van uw opgelopen letselschade vergoed.

U zult uw kosten bij de tegenpartij zijn/haar verzekeringsmaatschappij verhalen. Uw belangen staan haaks op de belangen van deze verzekeringsmaatschappij. U wilt graag een zo hoog mogelijke schadevergoeding voor het scooterongeluk ontvangen, terwijl de verzekeringsmaatschappij u zo min mogelijk wil uitkeren. Begrijp goed dat verzekeringsmaatschappijen veel ervaring hebben met schadeclaims door letselschade bij een scooterongeluk. Als u niet gespecialiseerd bent in het vakgebied is het ontzettend lastig om u staande te houden tegen deze verzekeringsmaatschappijen. Het is aannemelijk dat u zonder hulp slechts een deel van de schadevergoeding waar u recht op heeft ontvangt.

Zoek daarom in alle gevallen hulp bij een letselschade expert voor uw scooterongeluk. Onze specialisten kunnen u die hulp bieden. De advocaten en juristen bij Zuid Letselschade maken een nauwkeurige analyse van de situatie zodat u de schadevergoeding voor uw scooterongeluk ontvangt waar u recht op heeft.

Wij begrijpen hoe vervelend letselschade is en willen u daarom snel en goed helpen. Wij begeleiden u zorgeloos naar de claim voor de juiste schadevergoeding.

  • Geen complexe wet- en regelgeving waar u mee te maken krijgt.
  • Direct contact met de behandelaar van uw case.
  • Bespaar tijd en kosten: onze juridische bijstand is gratis!
Direct mijn schade claimen!

Aansprakelijkheid bij een scooterongeluk: wie is er in fout?

Wie is aansprakelijk na een aanrijding met een scooter? De kans op flinke letselschade bij de scooterrijder of bromfietser is veel groter dan bij de automobilist. Toch worden brommers/scooters in het verkeer door de wet niet beschermd. Dit betekent dat de aansprakelijkheid van het ongeluk helemaal wordt vastgesteld door de schuldvraag. De verkeersdeelnemer die zich niet aan de verkeersregels heeft gehouden en daardoor het ongeluk heeft veroorzaakt, is bij een scooterongeluk aansprakelijk. Indien is bepaald dat de andere partij aansprakelijk is, ontvangt de scooterbestuurder een volledige schadevergoeding. Als de bestuurder van de bromfiets/scooter schuldig is, dan moet deze de schade compenseren.

Bovendien is de aansprakelijkheid afhankelijk van de situatie:

  • Scooterongeluk met fietser of voetganger – Een scooter wordt gezien als een sterke verkeersdeelnemers, net als een auto, bus, motor, … Bij een aanrijding met een scooter krijgt een aangereden fietser of voetganger altijd minimaal de helft van de schade vergoed.
  • Aanrijding met een scooter en een auto – Bij een aanrijding tussen een scooter en een auto is de schuldvraag het belangrijkst bij het vaststellen van de aansprakelijkheid. Beide zijn volgens de wegenverkeerswet sterke verkeersdeelnemers en het is de veroorzaker van het ongeluk die dan aansprakelijk is.
  • Een kind wordt aangereden door een scooter – Er ontstaat een speciale situatie wanneer een scooter een kind aanrijdt. Omdat kinderen gevaarlijke verkeerssituaties nog niet kunnen herkennen en zich onvoorzichtig gedragen in het verkeer, worden zij wettelijk extra beschermd. Indien een scooter een kind aanrijdt is de scooterbestuurder altijd voor honderd procent aansprakelijk. Bij een scooterongeval met een kind moet een maximale schadevergoeding aan de voogd of ouders van het kind betaald worden.
  • Als passagier van scooter aangereden – U kunt als passagier altijd letselschade claimen. U bent dan namelijk een ‘schuldloze derde’. In deze positie kunt u bijna altijd één van de partijen aansprakelijk stellen voor uw schade. Het recht op een letselschadevergoeding geldt als passagier altijd, ongeacht of de bestuurder een inzittendenverzekering had toen het ongeluk plaatsvond.
  • Eenzijdig ongeluk met de scooter – Bent u de controle over het stuur van uw scooter kwijtgeraakt en hebt u daardoor zelf een ongeluk gehad, zonder tegenpartij? Letselschade die u op deze manier opgelopen hebt, kunt u claimen bij uw verzekeraar.
  • Al tijdje terug aangereden door een scooter – Ook als u een tijdje terug bij een scooterongeluk betrokken bent geweest omdat u bent aangereden, kunt u uw schade bij Zuid Letselschade melden. Hierbij is het belangrijk dat u gegevens van de tegenpartij en extra bewijsmateriaal heeft verzameld. Dit helpt ons om alsnog uw schadevergoeding voor u te kunnen vastleggen op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij.
  • Ongeluk met de scooter zonder rijbewijs – Bij een ongeluk zonder scooter rijbewijs bent u niet verzekerd. Veroorzaakt u letselschade of materiële schade bij iemand anders en hebt u geen (geldig) scooter rijbewijs, dan betaalt u vaak zelf de schadevergoeding. Als u aangereden wordt door iemand zonder scooterrijbewijs, krijgt u wel een schadevergoeding. Hierbij betaalt de verzekering de schadevergoeding aan u en verhaalt deze schade vervolgens op de veroorzaker van de schade.
Contactformulier invullen

Wat kunt u alvast doen als u letselschade scooterongeluk heeft?

Na een aanrijding heeft u pijn, verwondingen of andere lichamelijke klachten. Dit is zeer vervelend, maar u kunt alvast een aantal dingen doen om uw zaak te versterken. Uw eigen gezondheid gaat uiteraard voor. Ga dus onmiddellijk naar de EHBO, huisarts of het ziekenhuis. Daarnaast moet er om schade te claimen iemand aansprakelijk worden gesteld. Essentieel is dat u om contactgegevens vraagt van de andere partij en indien mogelijk ook van getuigen. Schade claimen gaat het makkelijkst wanneer er veel bewijs is. Probeer daarom zo veel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen van het ongeluk. Denk hierbij aan foto’s van de schade aan uw scooter, uw letsel, de remsporen en de verkeerssituatie.

Zorg voor een goed overzicht van welke kosten u maakt. Vergeet niet de bonnetjes te bewaren als dit kan. Houd ook bij welke lichamelijke en psychische klachten u ervaart door het scooterongeluk. Bovenstaande zaken zorgen ervoor dat u een sterkere pleitzaak heeft. Daardoor vergroot u uw kansen op het ontvangen van de volledige schadevergoeding scooterongeluk.

Vervolgens zal uw zorgverzekeraar kosten in rekening brengen (eigen risico). Deze kosten, samen met alle bijkomende kosten, dient de andere partij helemaal te dekken (indien blijkt dat hij verantwoordelijk is). Onze advocaten en juristen stellen de tegenpartij aansprakelijk.

Advies krijgen

Neem contact op bij letselschade scooterongeluk

Bent u aangereden door een scooter of hebt u schade aan uw scooter door een ander? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De experts van Zuid Letselschade helpen u om de vergoeding te krijgen waar u recht op heeft. Onze specialisten hebben jaren ervaring en de juiste expertise. Ze helpen u om aan een maximale schadevergoeding te komen als u letselschade door een scooterongeluk hebt opgelopen.

Wij zijn ook elke dag telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken via e-mail, een bericht sturen via whatsapp of in contact komen met ons door middel van een contactformulier.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Hoe verloopt het proces bij Zuid Letselschade?

1.
Vertel ons uw verhaal
2.
Wij inventariseren de situatie en leggen u uw mogelijkheden voor
3.
Uw persoonlijke specialist start het juridische proces. Het contact is informeel en u wordt op de hoogte gehouden in begrijpelijke taal.
4.
Wij onderhandelen voor een eerlijke vergoeding vanuit de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan gaan wij procederen.
5.
Wij regelen alles en houden contact met u. Na afloop van het traject ontvangt u het resultaat. Volledig gratis.

Claim direct uw letselschade