Schadevergoeding auto ongeluk

Een verkeersongeval is een ingrijpende gebeurtenis. Als slachtoffer van een verkeersongeluk gaat u wellicht een moeilijke periode door. Wij begrijpen dat u veel moet regelen. Dit terwijl u nog lichamelijk en/of geestelijk aan het herstellen bent van het auto ongeluk. Wij willen u graag helpen. Wij kunnen u van dienst zijn bij het verkrijgen van een schadevergoeding auto ongeluk.

Direct mijn schade claimen
Ik wil meer informatie

Als u slachtoffer bent geworden van een auto ongeluk kan uw leven op zijn kop staan. Een ongeluk brengt naast lichamelijke klachten ook stress met zich mee. Wij begrijpen dat het beginnen van een juridisch proces voor u als een zware last kan aanvoelen. Wij helpen u uit de brand.

 

Op deze pagina kunt u terecht voor alle informatie rondom een auto ongeluk, geven we antwoord op uw vragen en lichten we een aantal cases toe van voorgangers. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wat uw mogelijkheden zijn.

Letselschade auto ongeluk

De lichamelijke en psychische schade die u overhoudt aan een auto ongeluk noemen we letselschade auto ongeluk. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor die schade heeft u recht op een schadevergoeding auto ongeluk. De schade die u kunt claimen wordt onderverdeeld in twee groepen: materiële schade en immateriële schade. De totale schadevergoeding auto ongeluk is dus een optelsom van de materiële en immateriële letselschade door het auto ongeluk. Materiële schade zijn alle schadeposten die in geld zijn uit te drukken. Denk voor een auto ongeluk bijvoorbeeld aan de schade aan uw auto, medische kosten, ziekenhuisopname, vervoerskosten, gemiste arbeidsuren en studievertraging. Immateriële schade heeft betrekking op de psychische schade die u opgelopen heeft door het auto ongeluk. De schade die u lijdt door verdriet, verlies aan levensvreugde en pijn. Voorbeelden zijn verkeers trauma’s, slaapstoornissen en littekens. Schadevergoeding auto ongeluk voor immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd.

Bereken uw schade

LET OP: Aan veel soorten schadevergoeding voor een auto ongeluk denkt u waarschijnlijk niet direct. Toch kunnen deze op de lange termijn veel geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van een fysiotherapeut die u op lange termijn moet blijven bezoeken door lichamelijke klachten na het ongeluk. Maar ook een hondenuitlaatservice of een poetshulp voor de periode dat u dit door het auto ongeluk zelf niet kunt. Het is daarom ten zeerste aan te raden om na een auto ongeluk waarbij u schade hebt geleden contact op te nemen met een letselschade auto ongeluk expert. Wij hebben alle kennis in huis en helpen u graag!

Claimen van uw schadevergoeding auto ongeluk

Degene die het auto ongeluk veroorzaakt, degene die de verkeersregels overtreedt, is aansprakelijk voor de letselschade door het auto ongeluk van de andere partij. U zult uw kosten niet rechtstreeks bij de tegenpartij verhalen, maar bij zijn/haar verzekeringsmaatschappij. Uw belangen staan haaks op de belangen van deze verzekeringsmaatschappij. U wilt graag een zo hoog mogelijke schadevergoeding voor het auto ongeluk ontvangen, terwijl de verzekeringsmaatschappij u zo min mogelijk wil uitkeren. Begrijp goed dat verzekeringsmaatschappijen veel ervaring hebben met schadeclaims door letselschade auto ongeluk. Als u niet gespecialiseerd bent in het vakgebied letselschade auto ongeluk is het ontzettend lastig om u staande te houden tegen deze verzekeringsmaatschappijen. Het is aannemelijk dat u zonder hulp slechts een deel van de schadevergoeding waar u recht op heeft ontvangt.

Zoek daarom hulp bij een letselschade auto ongeluk expert. Wees proactief en zorg ervoor dat u een schadevergoeding auto ongeluk ontvangt waar u recht op heeft. Wij helpen u graag!
Wij begrijpen hoe vervelend letselschade door een auto ongeluk is en willen u daarom snel en goed helpen. In ons vind u een letselschade expert waarbij u
* een lopend traject heeft vanaf de eerste intake;
* vanaf het eerste moment contact met de behandelaar van de zaak heeft;
* laagdrempelig en informeel contact heeft.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Schadevergoeding auto ongeluk met zwakke weggebruikers

Met zwakke weggebruikers worden voetgangers en fietsers bedoeld. Zij zijn kwetsbaar in het verkeer. Motorvoertuigen zijn sneller en zwaarder. De zwakke weggebruiker zal vaak zware lichamelijke gevolgen overhouden aan een ongeluk met een motorvoertuig. Voetgangers en fietsers worden daarom beschermd. Ook als het ongeluk de schuld van de zwakke weggebruiker is. De overige 50% aansprakelijkheid auto ongeluk wordt verdeeld, afhankelijk van de fouten van beide partijen.
De bestuurder van het motorvoertuig moet kunnen aantonen dat hem niks te verwijten valt. Dit kan lastig zijn. Neem daarom contact op met een letselschade auto ongeluk expert en bespreek uw zaak met ons.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Schadevergoeding auto ongeluk met sterke weggebruikers

Met sterke weggebruikers worden alle motorvoertuigen op de weg bedoeld: auto, scooter, bus, tram enzovoorts. Hier geldt dat degene die de verkeersregels overtreedt aansprakelijk is.
Een veelvoorkomend auto ongeluk tussen twee sterke weggebruikers is een kop staart botsing. Een aanrijding waarbij u van achteren wordt aangereden. Vaak gebeurt een kop staart botsing bij een stoplicht of in de file. Bestuurders zijn verplicht om voldoende afstand te houden. Bent u van achteren aangereden? Dan is de andere partij dus aansprakelijk en hebt u recht op een schadevergoeding auto ongeluk.
Op deze regel is één uitzondering en dat is wanneer de voorste bestuurder plotseling, zonder enige reden remt. In dat geval heeft de voorste bestuurder schuld en is dus aansprakelijk voor het auto ongeluk.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wat kunt u alvast doen als u letselschade auto ongeluk heeft?

Als u letselschade door een auto ongeluk heeft opgelopen kunt u alvast een aantal dingen doen om uw zaak te versterken. Om schade te claimen moet er iemand aansprakelijk worden gesteld. Zorg daarom dat u de contactgegevens van de andere partij goed bewaart. Schade claimen gaat het makkelijkst wanneer er veel bewijs is. Probeer daarom zo veel mogelijk bewijs te verzamelen van het ongeluk. Denk hierbij aan foto’s van de schade aan uw auto, uw letsel, de remsporen en de verkeerssituatie. Noteer namen en contactgegevens van getuigen.
Zorg dat u goed bijhoudt welke kosten u maakt. Vergeet niet de bonnetjes te bewaren als dit kan. Houd ook bij welke lichamelijke en psychische klachten u ervaart door het auto ongeluk. Al het bovenstaande zorgt ervoor dat u een sterkere zaak heeft. Daardoor vergroot u uw kansen op het ontvangen van de volledige schadevergoeding auto ongeluk.

Vergoeding claimen!

Neem contact op bij letselschade auto ongeluk

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag! Wij zijn ook iedere dag telefonisch bereikbaar. U kunt ons ook mailen, een bericht sturen via whatsapp of het contactformulier invullen.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Hoe verloopt het proces bij Zuid Letselschade?

1.
Vertel ons uw verhaal
2.
Wij inventariseren de situatie en leggen u uw mogelijkheden voor
3.
Uw persoonlijke specialist start het juridische proces. Het contact is informeel en u wordt op de hoogte gehouden in begrijpelijke taal.
4.
Wij onderhandelen voor een eerlijke vergoeding vanuit de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan gaan wij procederen.
5.
Wij regelen alles en houden contact met u. Na afloop van het traject ontvangt u het resultaat. Volledig gratis.

Claim direct uw letselschade