Case: Hondenbeet

De zaak

Eind 2019 gingen onze cliënten, twee jonge zusjes, samen met hun oma een stukje wandelen. Tijdens de wandeling zijn de zusjes aangevallen door de hond van een buurtbewoner. Hierbij is een van de zusjes tweemaal in haar bil gebeten en eenmaal in haar schouder. Het andere zusje werd in haar hand gebeten. De bijtwonden waren op sommige plekken wel 1,5 cm. diep en de kleding van de meisjes was beschadigd.

Het was voor de jonge zusjes uiteraard een nogal heftige gebeurtenis en het bleef dan ook helaas niet slechts bij het lichamelijke letsel van de bijtwonden. Door het voorval hebben de meisjes angst voor honden ontwikkeld. “Als ik de meiden naar school breng en we lopen via de voordeur, slaat hun hartje op hol als ze hond van de buurman zien. Als ik hen naar bed breng, zetten ze hun knuffels tegen de muur. Als ik vraag waarom ze dit doen, dan zeggen ze dat de knuffels hen beschermen tegen de hond”, aldus hun oma.

Onze aanpak

Toen de vader van de meisjes zich bij ons meldde, hebben wij direct de eigenaar van de hond aansprakelijk gesteld. De eigenaar werkte gelukkig goed mee en heeft de aansprakelijkstelling doorgeleid naar zijn aansprakelijkheidsverzekeraar. De verzekeraar heeft aansprakelijkheid vrijwel meteen erkend en de zaak in behandeling genomen.

Doordat het letsel van de meisjes niet alleen van fysieke maar ook van psychische aard was, heeft de afwikkeling van de zaak even op zich laten wachten. Dit heeft te maken met het feit dat er sprake moet zijn van een zogenaamde “medische eindtoestand” voordat kan worden overgegaan tot afwikkeling van de zaak. Terwijl de zaak bij ons in behandeling was, stonden de meisjes nog onder behandeling bij de psycholoog. Uiteindelijk hebben de psychologische behandelingen ertoe geleid dat de angstklachten vrijwel volledig zijn verdwenen en kon worden overgegaan tot afwikkeling.

De zaak is met de aansprakelijkheidsverzekeraar geregeld voor een bedrag ad € 5.000,-. Aangezien de meisjes minderjarig zijn, is de schadevergoeding uitbetaald op een rekening met een BEM-clausule. Dit is een geblokkeerde bankrekening op naam van een jong kind. De BEM-clausule eindigt automatisch als het kind 18 jaar oud wordt. Op dat moment wordt het kind eigenaar van het geld.

Kosten juridische bijstand

De kosten van juridische bijstand maken deel uit van de schade van het slachtoffer en worden separaat door de aansprakelijke verzekeraar vergoed. Dit heeft tot gevolg dat wij cliënten geen kosten in rekening brengen.

Heeft u letsel door een hondenbeet van een hond opgelopen en wilt u hulp bij het verhalen van een schadevergoeding? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Claim uw letselschade

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!