Letselschade door een medische misser

Bent u slachtoffer van een medische misser? Er is sprake van een medische misser wanneer u tijdens een medische behandeling schade hebt opgelopen die voorkomen had kunnen worden door uw zorgverlener. Schade had voorkomen kunnen worden als uw arts of verpleegkundige bekwamer was of redelijker had gehandeld. Het is dus een gevolg van het onzorgvuldig handelen van uw zorgverlener.

Direct mijn schade claimen
Ik wil meer informatie

Wanneer u slachtoffer bent van een medische misser kan dit grote gevolgen hebben. Gevolgen voor uw gezondheid, zowel fysiek als ook mentaal. Daarnaast kan het grote kosten met zich meebrengen. Wij willen u graag helpen. Wij kunnen u van dienst zijn bij het verkrijgen van een schadevergoeding voor de medische misser.

Wanneer is er sprake van een medische misser?

Wanneer een behandeling niet verloopt zoals gepland betekent dit niet automatisch dat er een medische misser is gemaakt. Bij een complicatie na een behandeling wordt er onderscheid gemaakt tussen een gewone complicatie en een medische misser. Een behandeling gaat altijd gepaard met risico’s. Echter wanneer een zorgverlener niet redelijk of bekwaam handelde kan de complicatie worden bestempeld als een medische misser. Een medische misser voldoet aan één van de drie volgende:

  • de medische middelen gebreken hadden,
  • u niet de behandeling hebt gekregen die u nodig had,
  • u onvoldoende of onjuist bent ingelicht over de behandeling en de bijbehorende risico’s of bijwerkingen.
Contact opnemen

Aansprakelijkheid bij een medische misser

Wanneer een complicatie is veroorzaakt door een van de bovengenoemde redenen betekent dit dat er een medische misser is begaan en kunt u dus een schadevergoeding claimen. Om het slachtoffer te beschermen is in de Nederlandse wet is vastgelegd dat u naast uw arts of zorgverlener ook het ziekenhuis aansprakelijk kunt stellen. Wanneer het onduidelijk is welke arts of zorgverlener aansprakelijk gesteld kan worden voor het letsel kunt u het ziekenhuis aansprakelijk stellen. 

Wanneer u uw zorgverlener of ziekenhuis aansprakelijk wilt stellen voor een medische misser moet u een causaal verband moet kunnen aantonen tussen het onzorgvuldig handelen van de behandelaar en uw schade. In andere woorden betekent dit dat u moet kunnen bewijzen dat uw schade veroorzaakt is door de nalatigheid van de zorgverlener.

Direct mijn schade claimen!

Een schadevergoeding na een medische misser

Een schadevergoeding na een medische misser bestaat uit een materiële en immateriële schadevergoeding. Een materiële schadevergoeding is een compensatie voor de schade die in geld uit te drukken zijn. Voorbeelden hiervan zijn medische kosten, vervoerskosten, gemiste arbeidsuren of studievertraging. Een immateriële schadevergoeding is een compensatie voor de schade die niet in geld uitgedrukt kan worden. Dit is schade die u lijdt vanwege verdriet, verlies aan levensvreugde en pijn. Een ander woord voor immateriële schadevergoeding is smartengeld.

Stel een vraag aan onze juristen

Veelvoorkomende medische missers

De meest voorkomende medische missers zijn:

  • een verkeerde diagnose.
  • een fout in de uitvoering van een ingreep.
  • een fout in de nazorg.
  • onvoldoende/onjuiste voorlichting.
  • te laat doorverwezen.

Wanneer u slachtoffer bent van een van deze of een andere soort medische misser kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen.

Wij begrijpen hoe vervelend letselschade is en willen u daarom snel en goed helpen. In ons vind u een letselschade expert waarbij u

* een lopend traject heeft vanaf de eerste intake;

* vanaf het eerste moment contact met de behandelaar van de zaak heeft;

* laagdrempelig en informeel contact heeft.

Contact opnemen

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag! Wij zijn iedere dag telefonisch bereikbaar. U kunt ons ook mailen, een bericht sturen via whatsapp of het contactformulier invullen.

Stel een vraag aan onze juristen

Hoe verloopt het proces bij Zuid Letselschade?

1.
Vertel ons uw verhaal
2.
Wij inventariseren de situatie en leggen u uw mogelijkheden voor
3.
Uw persoonlijke specialist start het juridische proces. Het contact is informeel en u wordt op de hoogte gehouden in begrijpelijke taal.
4.
Wij onderhandelen voor een eerlijke vergoeding vanuit de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan gaan wij procederen.
5.
Wij regelen alles en houden contact met u. Na afloop van het traject ontvangt u het resultaat. Volledig gratis.

Claim direct uw letselschade