Ziektewet na een bedrijfsongeval

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op de werkvloer. Het kan daarom altijd gebeuren dat u tijdens het werken het slachtoffer wordt van een ongeval. Een bedrijfsongeval kan ervoor zorgen dat u (tijdelijk) niet meer kunt werken en in de ziektewet terecht komt. Heeft u letselschade opgelopen en bent u terechtgekomen in de ziektewet na een bedrijfsongeval? Bij Zuid Letselschade adviseren we u welke stappen u kunt ondernemen om aanspraak te maken op een eerlijke vergoeding.

Direct mijn schade claimen
Ik wil meer informatie

In dit artikel leggen we uit wat het betekent als u na een bedrijfsongeval in de ziektewet terecht komt. Afhankelijk van de ernst van het ongeval en de nasleep hiervan kunt u aanspraak maken op verschillende typen schadevergoedingen. Heeft u vragen of weet u niet zeker of uw situatie aansluit op hetgeen wij hier beschrijven? Neem dan contact op met onze professionals. Zij staan u graag te woord.

In de ziektewet na een bedrijfsongeval?

Wanneer u een ernstig ongeval meemaakt tijdens het werken en als gevolg hiervan letsel oploopt, is de werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk voor de gemaakte schade. Indien u zodanig veel last ondervindt van de langdurige fysieke en/of mentale nasleep van het ongeval dat u uw beroep niet meer (goed) kunt uitoefenen, kunt u in de ziektewet terechtkomen. In veel gevallen brengt dit extra kosten en gemiste inkomsten met zich mee. Dit noemen we letselschade. Enkele schadeposten die tot de noemer letselschade horen zijn: 

  • Misgelopen inkomen
  • Extra gemaakte vervoerskosten
  • Kosten voor medische behandeling en/of medicatie (eigen risico)

De vuistregel is hier dat alle kosten die éxtra gemaakt worden als u na een bedrijfsongeval in de ziektewet komt, door de werkgever vergoed moeten worden. Een werkgever dient er ten alle tijden voor te zorgen dat de werkvloer veilig is en het personeel goed geïnstrueerd is over eventuele veiligheidsrisico’s. Wanneer er geen sprake is van opzet of nalatigheid aan de kant van de werknemer, is de werkgever normaliter dan ook aansprakelijk voor ongevallen die tóch gebeuren.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Doorbetaling van loon tijdens ziekte of na een bedrijfsongeval?

Als u slachtoffer bent van een bedrijfsongeval, kunt u door de nasleep van het ongeval langdurig ziek worden. U komt dan terecht in de ziektewet. Normaliter betekent dit ook dat u minder inkomen zult ontvangen, aangezien u in de ziektewet vaak maar 70% van uw inkomen uitgekeerd krijgt. De 30% die u mist mag u zien als letselschade. Afhankelijk van de ernst van uw letsel en het daarop volgende re-integratie traject is het mogelijk dat u een andere functie moet gaan uitoefenen bij dezelfde werkgever. Gaat u hierdoor minder verdienen dan voor het ongeval? Dan mag u deze daling in het inkomen ook zien als letselschade.

Neem contact op

Bent u in de ziektewet terecht gekomen na een bedrijfsongeval?

En heeft u hier vragen over of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij helpen u graag! Wij zijn iedere dag telefonisch bereikbaar. U kunt ons ook mailen, een bericht sturen via whatsapp of het contactformulier invullen.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Hoe verloopt het proces bij Zuid Letselschade?

1.
Vertel ons uw verhaal
2.
Wij inventariseren de situatie en leggen u uw mogelijkheden voor
3.
Uw persoonlijke specialist start het juridische proces. Het contact is informeel en u wordt op de hoogte gehouden in begrijpelijke taal.
4.
Wij onderhandelen voor een eerlijke vergoeding vanuit de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan gaan wij procederen.
5.
Wij regelen alles en houden contact met u. Na afloop van het traject ontvangt u het resultaat. Volledig gratis.

Claim direct uw letselschade