Aangereden worden door een automobilist die doorrijdt na het ongeval, wat nu? Dient u zelf op te draaien voor de door u geleden letselschade? Nee, dit is gelukkig niet het geval. Voor dit soort situaties is een vangnet opgericht: het Waarborgfonds Motorverkeer.

Wanneer u bent aangeraden door een onbekende bestuurder van een motorvoertuig en deze (letsel)schade heeft veroorzaakt kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Het Waarborgfonds vergoedt de materiele schade en de letselschade en biedt dus een extra mogelijkheid om een letselschadevergoeding te krijgen. Tot drie jaar na het ongeval kunt u uw letsel- en autoschade verhalen op het Waarborgfonds.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding dient u zich aantoonbaar te hebben ingezet om de identiteit van de dader te achterhalen. Bijvoorbeeld door aangifte bij de politie te doen, camerabeelden op te vragen, omwonenden te vragen of ze iets hebben gezien, of een (online) oproep te plaatsen. Deze acties dient u binnen 14 dagen uit te voeren. Tevens dient u de contactgegevens van twee getuigen op te geven die een schriftelijke verklaring kunnen afleggen.

Wanneer aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan, kan letselschade slachtoffer die is aangereden door een onbekende dader kan een vordering tot schadevergoeding indienen bij het Waarborgfonds en zijn of haar schade vergoed krijgen, op eenzelfde manier als wanneer de aansprakelijke partij wel bekend was geweest.

Wanneer u letselschade heeft opgelopen en u voldoet aan de eerder besproken voorwaarden, dan kunnen wij uw schadevergoeding voor u verhalen bij het Waarborgfonds. Het Waarborgfonds zal namelijk ook de redelijke kosten voor de inschakeling van een letselschadespecialist vergoeden. De advocaten en juristen van Zuid Letselschade nemen uw situatie graag met u door en staan u graag bij in het schadevergoedingsproces. Aarzel dus niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Contact opnemen