Ziekenhuis aansprakelijk stellen

Een medische behandeling bij het ziekenhuis kan niet zo verlopen als gepland. U had verwacht dat het probleem opgelost zou zijn, maar dat is niet gebeurd. Er wordt dan naar verwezen als een medische fout. Uw vertrouwen is geschaad en u moet leven met de gevolgen. U kunt dan hiervoor het ziekenhuis aansprakelijk stellen.

Direct mijn schade claimen
Ik wil meer informatie

Wanneer u slachtoffer bent van een medische fout in het ziekenhuis, kan het zijn dat uw grote gevolgen ervaart. Dit kan zowel op fysiek vlak zijn als mentaal, waardoor u mogelijk hoge kosten hiervoor moet betalen. Het aansprakelijk stellen van het ziekenhuis kan een langdurige procedure zijn. Bij Zuid Letselschade helpen wij u graag. Wij kunnen u van dienst zijn bij het aansprakelijk stellen van het ziekenhuis.

Wanneer kunt u het ziekenhuis aansprakelijk stellen?

U kunt het ziekenhuis aansprakelijk stellen als u schade heeft opgelopen door iemand die voor het ziekenhuis werkzaam is. Denk hierbij aan een dokter, fysiotherapeut of een anesthesie medewerker. Een medische behandeling brengt altijd risico’s met zich mee. De arts moet u daarom altijd op de hoogte brengen hiervan. Verliep de behandeling niet als verwacht? Dan wordt dit niet altijd een medische misser genoemd. Het is een medische fout als:

  • de arts een verkeerde of foute behandeling heeft uitgevoerd 
  • er voldoende voorlichting is gedeeld over de medische behandeling 
  • er gebrekkige medische middelen zijn gebruikt

In het geval van een medische fout kunt u het ziekenhuis aansprakelijk stellen voor de opgelopen schade. Deze schade kan bestaan uit materiële en immateriële schade.

Wij begrijpen hoe vervelend letselschade is. Daarom willen we u goed en snel helpen. Bij ons vindt u een letselschade expert waarbij u:

  • een lopend traject heeft vanaf de eerste intake
  • vanaf het eerste moment contact met de behandelaar van de zaak heeft
  • laagdrempelig en informeel contact heeft
Neem contact op

Hoogte schadevergoeding medische fout

Voordat u het ziekenhuis aansprakelijk stelt, is het goed om te weten dat alle ziekenhuis en artsen verzekerd zijn voor aansprakelijkheid van medische fouten. Dat wil zeggen dat u te maken krijgt met de verzekeringsmaatschappij. Deze heeft als doel om ervoor te zorgen dat de schadevergoeding zo laag mogelijk is. Door de kennis over medische fouten van de juristen van de verzekeringsmaatschappij zijn zij in het voordeel. Zij proberen alles te vertragen zodat u afhaakt. Daarom staan de ervaren letselschade advocaten van Zuid Letselschade u bij.

De hoogte van de schadevergoeding is moeilijk vast te stellen. Het ligt aan het soort medische fout en de gevolgen die u dagelijks ervaart. Bereken de hoogte van uw schadevergoeding met onze berekening. Let er wel op dat dit een indicatie is. Voor een exacte berekening kunt u contact opnemen met onze advocaten of juristen.

Direct mijn schade claimen!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag! Wij zijn iedere dag telefonisch bereikbaar. U kunt ons ook mailen, een bericht sturen via Whatsapp of het contactformulier invullen.

Stel een vraag aan onze juristen

Hoe verloopt het proces bij Zuid Letselschade?

1.
Vertel ons uw verhaal
2.
Wij inventariseren de situatie en leggen u uw mogelijkheden voor
3.
Uw persoonlijke specialist start het juridische proces. Het contact is informeel en u wordt op de hoogte gehouden in begrijpelijke taal.
4.
Wij onderhandelen voor een eerlijke vergoeding vanuit de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan gaan wij procederen.
5.
Wij regelen alles en houden contact met u. Na afloop van het traject ontvangt u het resultaat. Volledig gratis.

Claim direct uw letselschade