Letselschade bij verkeersongeval

Als slachtoffer gaat u wellicht een moeilijke periode door. Wij helpen u graag met de schadevergoeding waar u recht op heeft en communiceren duidelijk over iedere stap daar naartoe. Samen brengen we de huidige en toekomstige schade in kaart. U ontvangt op korte termijn al een voorschot op uw schade om eventuele problemen te voorkomen. Onze hulp en advies is gratis. Alle juridische kosten worden verhaald op de tegenpartij. U heeft geen juridische kennis nodig; wij ontzorgen u volledig in dit moeilijke proces.

Heeft u schade opgelopen na een verkeersongeval? Neem dan contact met ons op. Zo kunnen we u zo snel mogelijk helpen.

Claim mijn schade

Welke vergoeding na een verkeersongeval?

Een verkeersongeval is een ingrijpende gebeurtenis. Blikschade kan snel worden vergoed, maar de nasleep van een verkeersongeval kan nog jaren duren. Er zijn veel soorten schadeposten waar u misschien niet meteen aan denkt. Deze kunnen echter op lange termijn veel extra kosten met zich mee brengen. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, inkomensverlies omdat u een tijd niet heeft kunnen werken, de opleiding die u niet op tijd kunt afronden, het inhuren van thuiszorg of een hondenuitlaatservice. Ook als u slachtoffer bent geworden in een eenzijdig verkeersongeval heeft u in bepaalde gevallen recht op een vergoeding.

U heeft, naast een vergoeding voor materiële schade, ook recht op een vergoeding voor zaken die niet makkelijk in geld uit te drukken zijn. De vergoeding voor emotionele schade wordt smartengeld genoemd. Voorbeelden van emotionele schade zijn verdriet van het trauma of de sport die u niet meer uit kunt voeren, littekens of het verlies van sociale contacten omdat u de deur niet meer uit kunt. De hoogte van het smartengeld wordt onder andere bepaald aan de hand van uitspraken in vergelijkbare zaken.

Wat kunt u alvast doen?

  • Verzamel zoveel mogelijk bewijs van het ongeluk.
  • Maak zoveel mogelijk foto’s van de schade, uw letsel, de verkeerssituatie, de remsporen etc.
  • Verzamel de namen en contactgegevens van getuigen.
  • Ga direct naar de huisarts en informeer de huisarts zo volledig mogelijk over uw klachten.
  • Houd in een notitieboek bij welke gevolgen u ervaart van het ongeval, zowel lichamelijk als psychisch.
  • Houd in uw notitieboek tevens bij welke kosten u moet maken. Bewaar ook alle bonnetjes.
Vergoeding claimen

Claim uw letselschade

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!