Gemeente aansprakelijk stellen

Stelt u voor dat u in het centrum van uw stad loopt, u valt en breekt uw pols. Kunt u dan de gemeente aansprakelijk stellen, omdat het in het centrum van de stad is gebeurd? Of zijn er toch nog andere aspecten waar u rekening mee moet houden? Bij Zuid Letselschade staan we voor u klaar als het gaat om het aansprakelijk stellen van de gemeente.

Direct mijn schade claimen
Ik wil meer informatie

U kunt de gemeente niet voor iedere val aansprakelijk stellen. Wilt u dit toch? Dan moet u kunnen aantonen dat de gemeente nalatig is geweest, doordat er bijvoorbeeld een stoeptegel omhoog ligt. Als u gelijk heeft dan heeft u recht op een schadevergoeding waarvan de hoogte verschilt per situatie. Onze specialisten van Zuid Letselschade helpen u graag gedurende het gehele traject.

Gemeente aansprakelijk stellen na val

Als u gevallen bent in een openbare ruimte, dan is het belangrijk om u af te vragen wie aansprakelijk is: uzelf of de gemeente. Als u beslist dat de gemeente aansprakelijk is voor de val, dan kunt u samen met Zuid Letselschade kijken naar de mogelijkheid om een schadevergoeding te claimen. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat het aansprakelijk stellen van de gemeente gebeurd. Hiervoor moet bewezen worden dat de gemeente nalatig is met onderhoud. Dit is belangrijk om de rechter ervan te overtuigen dat de gemeente aansprakelijk is. Vaak wordt de gemeente aansprakelijk gesteld als gevolg van slecht wegdek. Dit is namelijk de voornaamste reden dat mensen vallen in het verkeer. Als u de gemeente aansprakelijk wilt stellen, zorg dan dat u bewijs heeft van de letselschade die u heeft overgehouden en alle rekeningen met betrekking tot extra kosten, zoals medische gegevens en het eventueel mislopen van inkomen. Zuid Letselschade helpt u hier bij!

Contact opnemen

Gemeente aansprakelijk stellen voor schade door slecht wegdek

U kunt de gemeente in meerdere gevallen aansprakelijk stellen als u letselschade heeft opgelopen. U kunt bijvoorbeeld een ongeval krijgen met uw auto door een slecht wegdek. Dit kan ernstig letsel tot gevolg hebben en schade aan uw auto. U kunt ervoor kiezen om de gemeente aansprakelijk te stellen voor uw letselschade als gevolg van het slechte wegdek. Hiervoor moet u bij de gemeente de correcte papieren aanvragen om een aansprakelijkheidsprocedure te starten. Mocht de gemeente het niet eens zijn met uw aansprakelijkheidsprocedure, dan kunt u ervoor kiezen om een procedure te starten onder leiding van de bestuursrechter. Ons advies is om bij de procedure bij de bestuursrechter een jurist in te schakelen.

Direct mijn schade claimen!

Neem contact op bij het aansprakelijk stellen van uw gemeente

Heeft u hulp nodig bij het aansprakelijk stellen van uw gemeente? Hierbij kunnen de specialisten van Zuid Letselschade u helpen, met onze kennis en ervaring streven wij naar de beste uitkomst. Samen zullen wij er alles aan doen om de beste schadevergoeding voor u te verkrijgen. Bij Zuid Letselschade heeft u vanaf moment één contact met de behandelaar van uw zaak, zodat er een vertrouwensband wordt gecreëerd.
Schroom niet om contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Wij zijn iedere dag bereikbaar en helpen u graag onder het genot van een kopje koffie!

Stel een vraag aan onze juristen

Hoe verloopt het proces bij Zuid Letselschade?

1.
Vertel ons uw verhaal
2.
Wij inventariseren de situatie en leggen u uw mogelijkheden voor
3.
Uw persoonlijke specialist start het juridische proces. Het contact is informeel en u wordt op de hoogte gehouden in begrijpelijke taal.
4.
Wij onderhandelen voor een eerlijke vergoeding vanuit de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan gaan wij procederen.
5.
Wij regelen alles en houden contact met u. Na afloop van het traject ontvangt u het resultaat. Volledig gratis.

Claim direct uw letselschade