Letselschade in het buitenland

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in het buitenland. Wanneer je op vakantie bent is er natuurlijk niets vervelender dan betrokken raken bij een ongeluk of schade oplopen tijdens een excursie of andere activiteit. Toch kan het ook u gebeuren en kunt u in een situatie terechtkomen waarin u te maken krijgt met buitenlandse wetgeving en verzekeraars.

Direct mijn schade claimen
Ik wil meer informatie

Heeft u een aanrijding gehad in het buitenland of heeft u op een andere manier schade opgelopen op uw reisbestemming? Dan wilt u natuurlijk uw schade claimen bij de aansprakelijke. Wanneer u te maken krijgt met buitenlandse verzekeraars en taalbarrières kan dit een lastige klus worden. Afhankelijk van de omstandigheden kan het zelfs voorkomen dat een Nederlandse advocaat u vanwege verschillen in wetgeving niet kan bijstaan. Heeft u letselschade opgelopen in het buitenland en zoekt u advies over het traject waaraan u gaat beginnen? Laat u dan adviseren door Zuid Letselschade.

Schade opgelopen in het buitenland, wat nu?

Stelt u het zich eens voor: u loopt tijdens een zonvakantie rustig over een boulevard wanneer er opeens een loslopende hond op u af komt en u in uw kuit bijt. Gevolg: meerdere hechtingen, een hoge medische rekening en een in het water gelopen vakantie. Deze letselschade wilt u graag verhalen op de eigenaar van de hond, maar dit gaat in het buitenland helaas net iets anders dan in Nederland.

Bij een ongeluk of schade in het buitenland geldt de vuistregel: Is de schade in het buitenland opgelopen? Dan geldt de wetgeving van het land waar de schade opgelopen is. Wordt u dus door een hond gebeten in Barcelona? Dan dient u uit te gaan van de Spaanse wetgeving. Glijdt u van een spekgladde trap in uw hotel in Denemarken? Dan moet u uitgaan van het Deense recht. Vaak kunt u in deze gevallen geen beroep doen op een Nederlandse advocaat.

Toch zijn er ook uitzonderingen op deze regel en kunt u in bepaalde gevallen wél een beroep doen op een Nederlandse advocaat, of de letselschade in het buitenland handelen op basis van het Nederlandse recht.

  • Wanneer u een vakantie boekt via een reisorganisatie, dient deze partij ervoor te zorgen dat uw reis veilig en zorgeloos verloopt. Wanneer u dus schade oploopt door een deelname aan een activiteit die door de operator georganiseerd is, of in een hotel dat door uw reisbureau geboekt is, kunt u deze partij aansprakelijk stellen. Indien het om een Nederlandse partij gaat, doet u dit bovendien gewoon volgens het Nederlandse recht.
  • Indien de schade in het buitenland veroorzaakt wordt door een andere Nederlander, kunt u deze schade ook afhandelen volgens het Nederlandse recht.
Contact opnemen

Een ongeluk in het buitenland

Wanneer u een aanrijding gehad heeft in het buitenland, of het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeluk met een gemotoriseerd voertuig in het buitenland, krijgt u te maken met een speciale situatie. Dit maakt de afhandeling van letselschade in het buitenland vaak ingewikkeld.

Bij een aanrijding in het buitenland komen er in de meeste gevallen namelijk regels en wetgevingen uit verschillende landen bij kijken. Veroorzaakt u tijdens een verkeersongeval in de Italiaanse Alpen schade aan een voertuig van een Nederlandse bestuurder? Dan dient u rekening te houden met de Italiaanse verkeersregels, maar verloopt de schadeafhandeling volgens de Nederlandse regels. Had u een Italiaan aangereden? Dan waren het de Italiaanse regels rondom letselschadevergoeding geweest.

Advies krijgen

Schadeafhandeling in het buitenland

Wanneer u letselschade oploopt in het buitenland, loopt de afhandeling vaak via een lokale verzekeraar en de in dat land geldende wetgeving. Gaat het om een verkeersongeval? Dan gaat het tegenwoordig gelukkig een stuk eenvoudiger en hoeft u zich niet meer druk te maken om taalbarrières. Europese wetgeving maakt het namelijk mogelijk om contact op te nemen met een Nederlands(talig)e vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar van de tegenpartij. U bent dan wel nog steeds afhankelijk van buitenlandse wetgeving, verkeersregels en een buitenlandse verzekeraar; maar het contact gaat gewoon in het Nederlands.

Direct mijn schade claimen!

Letselschade in het buitenland? Neem contact op.

Heeft u schade opgelopen in het buitenland? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De experts van Zuid Letselschade helpen u om een eerlijke schadevergoeding te claimen. Onze specialisten hebben jaren ervaring en de juiste expertise. Wij helpen u graag!

Wilt u meer informatie? Bel ons vrijblijvend op 085 0609456, stuur een e-mail naar info@zuid-letselschade.nl of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op!

Hoe verloopt het proces bij Zuid Letselschade?

1.
Vertel ons uw verhaal
2.
Wij inventariseren de situatie en leggen u uw mogelijkheden voor
3.
Uw persoonlijke specialist start het juridische proces. Het contact is informeel en u wordt op de hoogte gehouden in begrijpelijke taal.
4.
Wij onderhandelen voor een eerlijke vergoeding vanuit de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan gaan wij procederen.
5.
Wij regelen alles en houden contact met u. Na afloop van het traject ontvangt u het resultaat. Volledig gratis.

Claim direct uw letselschade