Hondenbeet advocaat

Bent u gebeten door een hond? Dan bent u waarschijnlijk ontzettend geschrokken. Hondenbeten kunnen ernstig letsel veroorzaken, zowel lichamelijk als geestelijk. Voor de kosten die u maakt door de hondenbeet kunt u een letselschadevergoeding claimen. Het is raadzaam om na een hondenbeet een advocaat in de arm te nemen, omdat het ingewikkelde zaken kunnen zijn. Wij kunnen u helpen bij het claimen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Zo kunt u al uw aandacht aan uw herstel besteden.

Direct mijn schade claimen
Ik wil meer informatie

U bent gebeten of aangevallen door een hond. Dit kan tot ernstig letsel leiden, zowel fysiek als mentaal. Hondenbeten zijn vaak onregelmatige wonden die voor lelijke littekens kunnen zorgen. Botbreuken, pijn, ontstekingen, angst en verdriet zijn veelvoorkomende gevolgen nadat u bent aangevallen door een hond. Voor de kosten van dit geleden letsel kunt u een schadevergoeding claimen. Om deze schade te verhalen adviseren wij u om na een hondenbeet een advocaat in de arm te nemen. Wij zijn gespecialiseerd in letselschade en helpen u graag bij het verhalen van de schadevergoeding waar u recht op heeft.

Aansprakelijkheid van een hondenbeet regelen met een advocaat

Volgens de Nederlandse wet is de bezitter van de hond aansprakelijk voor de schade als gevolg van een hondenbeet of aanval. De meeste bezitters zijn verzekerd voor de schade die hun hond aanricht. U kunt uw schade dus claimen bij de verzekeraar van de bezitter van de hond. Echter, volgens de Nederlandse wet moet u kunnen bewijzen dat u bent aangevallen door een hond en dat u hierdoor letsel opliep. Daarom adviseren wij u na een hondenbeet de volgende dingen te doen:

 • Noteer de gegevens van de bezitter van de hond.
 • Noteer de contactgegevens van eventuele getuigen.
 • Ga naar de huisarts of de spoedeisende hulp.
 • Inschakelen van een advocaat. Honden kunnen voor veel schade zorgen. Daarnaast is het verhalen van een vergoeding na een hondenbeet niet eenvoudig.

Een letselschade advocaat kan u helpen bij het verkrijgen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Daarnaast ontzorgen wij u graag van een hoop geregel, zodat u zich kunt richten op een goed herstel.

Neem contact op

Na een hondenbeet kan uw advocaat schadevergoedingen claimen

Wanneer u bent gebeten door een hond, bent aangevallen door een hond of omver bent gelopen door een hond kunt u flinke schade oplopen. Dit kan zowel lichamelijke als geestelijke schade zijn. Voor beiden soorten schade kunt u een letselschadevergoeding claimen: materiële en immateriële letselschade.
Materiële letselschade is de schade die uitgedrukt kan worden in geld. Een paar voorbeelden die u kunt claimen zijn:

 • kapotte kleren,
 • medische kosten,
 • kosten voor cosmetische ingrepen,
 • inkomensverlies,
 • kosten van huishoudelijke hulp,
 • telefoonkosten.

Immateriële schade daarentegen is de schade die niet in geld uitgedrukt kan worden. Dit is schade die leidt tot verlies van levensvreugde en wordt ook wel smartengeld genoemd. Na een hondenbeet kunt u bijvoorbeeld:
angst ervaren,
verdriet ervaren, bijvoorbeeld vanwege littekens,
pijn ervaren.

Neem contact op

Toekomstige schade na een hondenbeet die uw advocaat kan claimen

U kunt naast de kosten die u nu maakt ook een schadevergoeding claimen voor toekomstige kosten als gevolg van de hondenbeet. Bent u bijvoorbeeld in uw been gebeten en hebt u daardoor langdurig of levenslang behandelingen bij een fysiotherapeut nodig? Dan kunt u deze kosten claimen bij de aansprakelijke. Of bent u als tuinier door een hond in uw hand gebeten? Dan kan dit tot gevolg hebben dat u langdurig uw beroep niet kunt uitoefenen. Het inkomensverlies kunt u als letselschadevergoeding claimen.

Er zijn ontzettend veel verschillende letselschade posten die u kunt claimen afhankelijk van uw situatie. Wij kunnen ons voorstellen dat u zich volledig op uw herstel wilt richten, maar dat u ook juridisch en financieel alles goed geregeld wilt hebben. Daar kunnen wij u bij helpen. Wij zijn experts op het gebied van letselschade en helpen u graag bij het claimen van de letselschadevergoeding waar u recht op heeft.
In ons vindt u een letselschade expert waarbij u

 • een lopend traject heeft vanaf de eerste intake;
 • vanaf het eerste moment contact met de behandelaar van de zaak heeft;
 • laagdrempelig en informeel contact heeft.
Neem contact op

Schakel na een hondenbeet een advocaat in

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag! Wij zijn iedere dag telefonisch bereikbaar. U kunt ons ook mailen, een bericht sturen via whatsapp of het contactformulier invullen.

Hoe verloopt het proces bij Zuid Letselschade?

1.
Vertel ons uw verhaal
2.
Wij inventariseren de situatie en leggen u uw mogelijkheden voor
3.
Uw persoonlijke specialist start het juridische proces. Het contact is informeel en u wordt op de hoogte gehouden in begrijpelijke taal.
4.
Wij onderhandelen voor een eerlijke vergoeding vanuit de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan gaan wij procederen.
5.
Wij regelen alles en houden contact met u. Na afloop van het traject ontvangt u het resultaat. Volledig gratis.

Claim direct uw letselschade