Letselschade bij hondenbeet

In Nederland worden er gemiddeld 150.000 mensen gebeten door een hond. In 30% van de gevallen moet er zelfs een dokter of ziekenhuis aan te pas komen om het slachtoffer te behandelen. Afhankelijk van de aard van de verwondingen kunt u vervelende gevolgen overhouden aan de hondenbeet.

Een hondenbeet is een hele ingrijpende gebeurtenis met soms ook psychische klachten als gevolg. U kunt daarbij denken aan het ontwikkelen van een angst voor honden waardoor u honden ontloopt en misschien zelfs moeite hebt om uw huis te verlaten.

De eigenaar van de hond is altijd aansprakelijk voor de schade die ontstaat na een hondenbeet. Graag helpen wij u aan een eerlijke vergoeding voor de schade die u heeft opgelopen. Bent u slachtoffer? Neem dan contact met ons op.

Claim mijn schade

Welke vergoeding bij een hondenbeet?

Een hondenbeet kan ervoor zorgen dat u kosten moet maken die u anders niet had gehad. Denk hierbij aan de medische kosten, de schade aan uw kleding, inkomstenverlies omdat u een tijdje niet heeft kunnen werken of extra kosten door studievertraging. Voor alle kosten die u heeft moeten maken als gevolg van de hondenbeet stellen wij de eigenaar van de hond aansprakelijk. De meeste hondeneigenaren zijn gelukkig verzekerd. Uw schade wordt dus bij de verzekeraar geclaimd.

Ook voor de psychische schade die u lijdt heeft u recht op een eerlijke vergoeding. Deze vergoeding wordt smartengeld genoemd.

Wat kunt u alvast doen?

  • Verzamel zoveel mogelijk bewijs van het ongeval.
  • Maak duidelijke foto’s van uw letsel.
  • Verzamel de namen en contactgegevens van eventuele getuigen.
  • Ga direct naar de huisarts en informeer de huisarts zo volledig mogelijk voor een medisch dossier.
  • Houd in een notitieboek bij welke gevolgen u ervaart van het ongeval, zowel lichamelijk als psychisch.
  • Houd in uw notitieboek tevens bij welke kosten u moet maken. Bewaar ook alle bonnetjes.

Hoogte schadevergoeding bij hondenbeet

De hoogte van uw schadevergoeding is afhankelijk van een aantal factoren. Het genezingsproces duurt vaak lang. Littekens worden pas na een tijdje zichtbaar en van te voren is vaak ook niet duidelijk hoe lang u moet revalideren na een ernstige beet.

Wij wikkelen de claim dan ook pas af nadat een medische eindtoestand is bereikt. Zodra wij uw zaak in behandeling hebben genomen, vragen wij een voorschot op de schade voor u aan. Zo hoeft u niet te wachten totdat de zaak definitief is afgerond.

Hondenbeten vallen onder de aansprakelijkheidsverzekering van de eigenaar van de hond. Dat betekent dat alle kosten worden vergoed door de verzekering van de eigenaar.

Neem contact op

Claim uw letselschade

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!