Letselschade zelfstandige

Wanneer u als zelfstandig ondernemer letselschade oploopt kan dit voor veel stress zorgen. U kunt uw werk niet meer uitvoeren en dit heeft directe gevolgen voor uw inkomen. Dit alles natuurlijk naast de zorgen om uw eigen lichamelijke- en geestelijke herstel. Wij helpen u bij het verkleinen van de stress rondom uw inkomen. Bij letselschade van zelfstandigen is het belangrijk zo snel mogelijk actie te ondernemen. Wij zijn letselschade experts en zorgen dat u de schadevergoeding krijg waar u recht op heeft.

Direct mijn schade claimen
Ik wil meer informatie

Letselschade van zelfstandigen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wanneer u als zelfstandig ondernemer verzekerd bent voor arbeidsongeschiktheid zal de verzekeraar de uitkering doen op basis van de gemaakte afspraken. Dit kan echter weken tot maanden duren.

Het probleem hierbij is dat met het wegvallen van de enige arbeidskracht de omzet ook direct wegvalt. Die omzet werd gebruikt voor maandelijkse opnamen voor privé uitgaven van de ondernemer. Daarnaast worden de vaste lasten van de onderneming hieruit betaald. Wanneer een ondernemer deze vaste lasten niet tijdig kan betalen, kan dit ontbinding van de organisatie tot gevolg hebben. Het is daarom van groot belang dat de verzekeringsmaatschappij direct begint met het uitbetalen van voorschotten.

De verzekeringsmaatschappij is echter terughoudend, omdat het aanvankelijk onbekend is wie aansprakelijk is voor het ongeval, hoe groot het letsel is en welke gevolgen dit letsel heeft voor de werkzaamheden van de zelfstandig ondernemer.

De belangen van de ondernemer en de belangen van de verzekeringsmaatschappij staan haaks op elkaar en kunnen tot verhitte gesprekken leiden. De verzekeringsmaatschappij neemt echter een groot risico wanneer de voorschotten die zij uitkeren niet hoog genoeg zijn om uw privé uitgaven en de vaste lasten van de onderneming te dekken. Wanneer de onderneming gestaakt moet worden en u recht hebt op een schadevergoeding vanwege de opgelopen letselschade zullen de kosten voor de verzekeringsmaatschappij velen malen hoger zijn dan wanneer zij u een passend voorschot hadden uitgekeerd.

Wij zijn experts in letselschade en staan u graag bij. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw situatie met ons te bespreken. Wij helpen u graag bij het verkrijgen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. De urgentie is hoog en er moet snel gehandeld worden. Daarom starten wij een lopend traject vanaf de eerste intake en brengen u vanaf het eerste moment in contact met de behandelaar van uw zaak.

Contact opnemen

Letselschade van zelfstandige zonder een arbeidsongeschiktheidsverzekering

In tegenstelling tot werknemers hebben zelfstandigen niet automatisch en zijn ze ook niet verplicht tot het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Het is natuurlijk verstandig om een AOV-verzekering af te sluiten, maar veel zelfstandig ondernemers hebben deze niet. Als beginnend ondernemer bijvoorbeeld kan de omzet onvoldoende hoog zijn om deze verzekering te kunnen betalen.

Wanneer de zelfstandig ondernemer de werkzaamheden niet zelf kan uitvoeren moet er zo snel mogelijk iemand worden ingehuurd om dit over te nemen. Wanneer de werkzaamheden niet uitgevoerd kunnen worden kan dit ten koste gaan van het bedrijf en dat wil een zelfstandige natuurlijk koste wat het kost voorkomen.

Echter, hier kunnen wat problemen ontstaan rondom de uitkering van een letselschadevergoeding. De basis voor de berekening van de letselschade is namelijk de gederfde winst op jaarbasis en niet het wegvallen van omzet. Een goede werknemer zou er wel eens voor kunnen zorgen dat de winst op peil blijft en verzekeringsmaatschappijen beargumenteren dan dat er geen schade door het ongeval is. Dat klopt natuurlijk niet, want de werknemer moet betaald worden.

Niet iedere ondernemer zit in dezelfde situatie en de toepasselijke regelgeving en oplossing is dus ook niet voor iedere ondernemer hetzelfde. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op. Wij horen graag jouw verhaal en helpen je bij het claimen van de letselschadevergoeding waar jij recht op hebt.

Direct mijn schade claimen!

Neem vrijblijvend contact met ons op

Hebt u letselschade als zelfstandig opgelopen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn iedere dag telefonisch bereikbaar. U kunt ons ook mailen, een bericht sturen via whatsapp of het contactformulier invullen.

Wij helpen u graag bij het spoedig claimen van de letselschadevergoeding waar u recht op heeft. In ons vind u een letselschade expert waarbij u
* een lopend traject heeft vanaf de eerste intake;
* vanaf het eerste moment contact met de behandelaar van de zaak heeft;
* laagdrempelig en informeel contact heeft.

Stel een vraag aan onze juristen

Hoe verloopt het proces bij Zuid Letselschade?

1.
Vertel ons uw verhaal
2.
Wij inventariseren de situatie en leggen u uw mogelijkheden voor
3.
Uw persoonlijke specialist start het juridische proces. Het contact is informeel en u wordt op de hoogte gehouden in begrijpelijke taal.
4.
Wij onderhandelen voor een eerlijke vergoeding vanuit de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan gaan wij procederen.
5.
Wij regelen alles en houden contact met u. Na afloop van het traject ontvangt u het resultaat. Volledig gratis.

Claim direct uw letselschade