Case: Verkeersongeval – Hit and run

De zaak

Eind 2019 is onze cliënte het slachtoffer geworden van een zogenaamde ‘hit and run’. Dit is een aanrijding waarbij de dader doorrijdt na het ongeval. Onze cliënte reed door groen licht en werd hard van de zijkant aangereden door een automobilist die door rood was gereden. Door de impact van de aanrijding is zij korte tijd buiten bewustzijn geweest. De veroorzaker van het ongeval heeft haar na de aanrijding in een hulpeloze toestand achtergelaten. Dankzij de toevallige aanwezigheid en oplettendheid van een politieagent in burger, werd de achtervolging ingezet en is de dader aangehouden.

Ten gevolge van het ongeval had onze cliënte enkele weken klachten aan haar nek, schouders, onderrug en tevens psychische klachten waaronder slaap- en concentratieproblemen. Ze had een behoorlijke klap gekregen en zij durfde ook enkele weken geen auto meer te rijden.

Cliënte “Toen ik weer bij bewustzijn kwam, wist ik niet of ik nog leefde of dood was. Ik vind het moeilijk om te verkroppen dat mijn zelfstandigheid me is afgenomen door iemand die bewust door rood is gereden.”

Onze aanpak

Dankzij de oplettende politieagent kon de dader worden aangehouden en kon de schade van onze cliënte worden verhaald bij de verzekeraar. Bij verkeerszaken heeft het slachtoffer een rechtstreeks vorderingsrecht. Dat is geregeld in artikel 6 WAM en houdt in dat wij bij verkeersongelukken rechtstreeks contact mogen opnemen met de verzekeraar van de aansprakelijke partij. 

Wij hebben de wederpartij (verzekeraar) direct aansprakelijk gesteld en een voorschot op de schadevergoeding voor onze cliënte aangevraagd.

Nadat de aansprakelijkheid door de verzekeraar was erkend en het voorschot aan onze cliënte was betaald, heeft een bespreking met de verzekeraar plaatsgevonden waarbij de klachten, de schade en het vervolgtraject uitvoerig zijn besproken. 

Gelukkig is onze cliënte na een paar weken volledig hersteld en kon zij de draad in haar leven weer oppakken. De zaak kon dan ook op relatief korte termijn voor het bedrag ad € 11.500,- worden geregeld. 

Kosten juridische bijstand

De kosten van juridische bijstand maken deel uit van de schade van het slachtoffer en worden separaat door de aansprakelijke verzekeraar vergoed. Dit heeft tot gevolg dat wij cliënten geen kosten in rekening brengen.

Bent u ook slachtoffer geworden van een verkeersongeval en wilt u hulp bij het verhalen van een schadevergoeding? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Claim uw letselschade

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!