Aansprakelijkheid kinderen bij een aanrijding

Wanneer uw kind is aangereden kunnen wij ons voorstellen dat u veel aan uw hoofd heeft. Uw kind heeft al uw aandacht en energie nodig. U hebt waarschijnlijk geen tijd of fut om na te denken over eventuele schadeclaims. Wij kunnen u hierbij helpen. Onze letselschade experts hebben veel ervaring en weten precies waar uw kind recht op heeft. Neem vrijblijvend contact met ons op en dan kijken wij naar het beste plan van aanpak voor u.

Direct mijn schade claimen
Ik wil meer informatie

Als uw kind slachtoffer is geworden van een verkeersongeval kan uw leven op zijn kop staan. Een ongeluk brengt naast lichamelijke klachten ook stress met zich mee. Wij begrijpen dat het beginnen van een juridisch proces voor u als een zware last kan aanvoelen. Wij helpen u uit de brand.

Op deze pagina kunt u terecht voor alle informatie rondom verkeersongevallen waar kinderen bij betrokken zijn, geven we antwoord op uw vragen en lichten we een aantal cases toe van voorgangers. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wat uw mogelijkheden zijn.

Neem contact met ons op!

Letselschade kind en aansprakelijkheid kinderen na aanrijding met een gemotoriseerd voertuig

Kinderen worden door de wet beschermd, waardoor aansprakelijkheid van kinderen niet hetzelfde is als de aansprakelijkheid van volwassenen.
Kinderen zijn ontzettend kwetsbaar in het verkeer. Ze beseffen vaak nog niet welke gevaren er zijn en kunnen daardoor onbezonnen of roekeloos handelen. Ze zijn nog aan het leren om verkeerssituaties in te schatten en gevaren te erkennen. Daarnaast kan een ongeluk met een gemotoriseerd voertuig zoals een auto of scooter grote gevolgen hebben voor een kind. Zowel lichamelijk als psychisch. Voor het bepalen van de aansprakelijkheid van kinderen na een verkeersongeval wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd. Er bestaat een verschil in aansprakelijkheid van kinderen jonger dan 14 jaar en kinderen vanaf 14 jaar.

Aansprakelijkheid kinderen jonger dan 14 jaar

Kinderen jonger dan 14 jaar worden door de wet dermate beschermd dat zij nooit aansprakelijk zijn voor het verkeersongeval. De bestuurder van het voertuig is altijd 100% aansprakelijk voor de letselschade van het kind. Ongeacht of de schuld bij het kind ligt wanneer ze bijvoorbeeld door een rood licht lopen, oversteken zonder uit te kijken, of speels slingerend over straat fietsen. De enige uitzondering hierop is als het kind het ongeval opzettelijk veroorzaakt heeft. Dit is echter bijna nooit het geval.
Wanneer een kind wordt aangereden kan de lichamelijke en psychische schade groot zijn. Dit zal nu en in de toekomst aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Ook toekomstige kosten kunnen middels een schadevergoeding voor kinderen geregeld worden.
Is uw kind aangereden en is er letselschade bij uw kind? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Aansprakelijkheid kinderen vanaf 14 jaar

Kinderen vanaf 14 jaar worden door de wet hetzelfde beschermd als zwakke verkeersdeelnemers (fietsers en voetgangers). Dit betekent dat aansprakelijkheid voor kinderen vanaf 14 jaar maximaal 50% is wanneer zij deelnemen aan het verkeer. De letselschade van het kind zal dan voor minimaal 50% vergoed worden door de bestuurder van het gemotoriseerde voertuig. De aansprakelijkheid van kinderen voor de overige 50% is afhankelijk van de situatie. Dit betekent dat er wordt gekeken naar de verkeersovertredingen van beide betrokkenen. Dus wanneer uw kind voor de helft schuldig is aan het verkeersongeval kan er een schadevergoeding van 75% van de letselschade van uw kind geclaimd worden bij de tegenpartij.

Advies krijgen

Letselschade kind en aansprakelijkheid kinderen bij aanrijding door een fietser

Wanneer uw kind is aangereden door een fietser gelden niet dezelfde regels als wanneer uw kind is aangereden door een gemotoriseerd voertuig. Fietsers en voetgangers, ook wel zwakke verkeersdeelnemers genoemd, worden net als kinderen door de wet beschermd. Zij zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Zij zijn minder snel en minder zwaar dan gemotoriseerde voertuigen. Daarnaast zullen de gevolgen voor uw kind zowel mentaal als fysiek vaak minder ernstig zijn. Aansprakelijkheid van kinderen is in dit geval dus niet per definitie nul. Bij de bepaling van aansprakelijkheid kinderen na een verkeersongeval met een zwakke verkeersdeelnemer zal rekening worden gehouden met de leeftijd van het kind. Er wordt ook gekeken naar de fouten die beide verkeersdeelnemers hebben gemaakt.

Contactformulier invullen

Schadevergoeding voor letselschade kind

Wanneer uw kind is aangereden kunnen de gevolgen groot zijn. Zowel fysiek als mentaal. Wij kunnen twee soorten schadevergoedingen claimen: materiële schade en immateriële schade. Een materiële schadevergoeding omvat alle schadeposten waar een bedrag opgeplakt kan worden. Denk hierbij aan medische kosten, reiskosten en reparatiekosten. Voor een immateriële schadevergoeding worden bijvoorbeeld pijn, verdriet en angst opgenomen.

Neem contact met ons op!

Toekomstige letselschade kind

De letselschade van kinderen na een verkeersongeval met een gemotoriseerd voertuig kan groot zijn. De schadevergoeding voor uw kind omvat niet alleen de vergoeding voor de kosten die u nu maakt, maar ook voor de kosten die u of uw kind in de toekomst maakt als gevolg van het ongeluk. Ook voor de toekomstige letselschade van uw kind kunnen wij een materiële en immateriële schadevergoeding claimen. Het is ontzettend belangrijk om bij het afhandelen van de schadevergoeding deze toekomstige letselschade van uw kind mee te nemen. U weet immers nooit wat een verkeersongeluk bij een kind teweeg kan brengen. U kunt bij toekomstige letselschade denken aan:

  • studievertraging
  • beperkingen voor werk en dus een inkomen
  • hulp bij het huishouden
  • angststoornissen
  • onzekerheid door littekens

Wij begrijpen dat het lastig is om deze schadeposten zelf in kaart te brengen. Daarom is het van groot belang dat u hulp zoekt bij een letselschade expert. Wij helpen u graag! Wij begrijpen dat u al uw aandacht aan uw kind wil schenken. Om dat te realiseren communiceren wij informeel en reageren wij snel. U komt vanaf het eerste moment in contact met de behandelaar van uw zaak. En wij starten een lopende zaak vanaf het eerste intake gesprek. Zo zorgt u dat de financiële toekomst van uw kind geregeld wordt terwijl u uw kind volledig kunt ondersteunen in het herstel.

Affectieschade voor ouders

Wanneer uw kind een verkeersongeval heeft gehad en hier ernstige en blijvende schade aan overhoudt kan dit bij u veel pijn veroorzaken. Uw leven zal drastisch veranderen. Helaas zal geen enkel geldbedrag deze pijn wegnemen. Affectieschade is een vergoeding die bedoeld is om uw pijn te erkennen. Het is een vorm van smartengeld. Een vergoeding voor immateriële letselschade als gevolg van een verkeersongeval. Affectieschade wordt net als alle andere vormen van letselschade geclaimd bij de veroorzaker van het ongeval. Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding zijn er een aantal voorwaarden. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op

Heeft uw kind een verkeersongeval gehad? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij willen u graag helpen om een deel van uw zorgen over te nemen. Wij zijn experts op het gebied van letselschade bij verkeersongevallen. Wij kunnen u helpen om voor uzelf en uw kind dezelfde financiële stabiliteit te behouden, ondanks het ongeval.

Contact opnemen

Hoe verloopt het proces bij Zuid Letselschade?

1.
Vertel ons uw verhaal
2.
Wij inventariseren de situatie en leggen u uw mogelijkheden voor
3.
Uw persoonlijke specialist start het juridische proces. Het contact is informeel en u wordt op de hoogte gehouden in begrijpelijke taal.
4.
Wij onderhandelen voor een eerlijke vergoeding vanuit de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan gaan wij procederen.
5.
Wij regelen alles en houden contact met u. Na afloop van het traject ontvangt u het resultaat. Volledig gratis.

Claim direct uw letselschade